We leveren volgende diensten:

 

 

ˇ                    Individuele coaching & Teamcoaching

 

Op basis van de behoefte van de klant wordt een voorstel gedaan. Het doel van de coaching wordt met de betrokkenen afgestemd. De focus kan zowel liggen op groei, leiderschapsontwikkeling, loopbaancoaching als op meer algemene levensvragen.

 

Response-Ability werkt enkel met coaches die een certificering met betrekking tot coaching kunnen voorleggen om op die manier de kwaliteit en integriteit te waarborgen.

 

ˇ                    Teambuilding mét een doel

 

We geloven in teambuilding mét een doel voor ogen (zonder natuurlijk de fun-factor uit het oog te verliezen...).  Ook hier gaan we in overleg met de klant een passende oplossing ontwikkelen met een duidelijke focus op het gewenste doel.

We ontwikkelen hier een passende mix tussen doen, ervaren, reflecteren, dialoog en daar waar nodig een stuk theorie.

 

ˇ                    (Leiderschaps)Training

 

We helpen om duidelijkheid te scheppen over de bedrijfsvisie met betrekking tot leiderschap, of bijvoorbeeld communicatie. We deployen deze visie dan binnen jullie organisatie met een training of workshop die aansluit bij jullie cultuur.

Ook andere HR gerichte trainingen zitten in ons aanbod.  

 

ˇ                    Consultancy

 

Op vraag van de klant geven we een advies over HR gerelateerde zaken. Na een grondige analyse in de organisatie geven we een advies met praktische aanbevelingen en we begeleiden graag de implementatie van dat advies.

 

ˇ                    Missie, Visie & Strategie Ontwikkeling

 

Workshops waarin we deze Missie, Visie & Strategie ontwikkelen worden grondig voorbereid in samenwerking met de leiding van een organisatie of een afdeling. We begeleiden het proces om te komen tot een gedeelde Missie/Visie. We concretiseren dit verder om te komen tot actieplannen.

 

Between stimulus and response there is a space

In that space lies our ability to choose

Our ability to choose determines our growth and freedom

 

Stephen R. Covey